Μαθήματα Σύγχρονου Χορού και Barre à Terre

Μαθήματα Σύγχρονου Χορού (αρχάριο/μεσαίο)
Τρίτη 20:30-22:00
The Art on Dance, Βικτώρια

Το μάθημα έχει στόχο να δώσει εργαλεία στο σώμα ώστε να κινηθεί φυσικά, ελεύθερα και ευχάριστα, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητές του. Θα ασχοληθούμε με τις οργανικές λειτουργίες του σώματος, τις κινητικές του δυνατότητες, τη δύναμή του, την αντοχή του και τις διαφορετικές ποιότητες που μπορεί να αναπτύξει. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα μέλη μας μαζί ή ξεχωριστά όταν χρειάζεται, να διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας, να καταλαβαίνουμε τη διαδοχικότητα των κινήσεων και να έχουμε συνείδηση του σώματός μας μέσα στο χώρο καθώς κινούμαστε μαζί με άλλους.
Το μάθημα περιλαμβάνει κινησιολογικές φράσεις που εστιάζουν στην ενεργοποίηση του σκελετικού και μυϊκού συστήματος, στη μετακίνηση του σώματος στον κάθετο και οριζόντιο άξονα, στις διαφορετικές ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει, στη ροή και στην ακρίβεια των κινήσεων με σκοπό να κινηθεί αρμονικά.
Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε άτομα που έχουν εμπειρία και θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της κίνησής τους.

Barre à Terre (ενδυνάμωση – ευλυγισία – ροή)
Πέμπτη 20:30-21:30 
The Art on Dance, Γ’ Σεπτεμβρίου 144, 4ος όροφος, Βικτώρια (3′ από το σταθμό)

Παρασκευή 20:00-21:00 

Molly’s Place, Ζακυνθινού 1, Παπάγου

Το μάθημα εστιάζει στη σωστή στάση του σώματος και στη βελτίωση της κινητικότητάς του. Μέσα από μία σειρά ποικιλόμορφων ασκήσεων, εμπνευσμένες από το Barre à Terre, τον κλασικό και σύγχρονο χορό, το σώμα δουλεύει με έλεγχο και ακρίβεια, ο μαθητής μαθαίνει να αναπνέει σωστά, οι μύες μακραίνουν και δυναμώνουν, η αντοχή και η ευλυγισία αυξάνονται, και η κίνηση του σώματος γίνεται πιο αρμονική και εύκολη.
Το μάθημα αναπτύσσεται κυρίως στην ξαπλωτή και καθιστή θέση, και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και εμπειρίας που θέλουν να γυμναστούν και να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση.

Eπικοινωνία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, elipliako@gmail.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s